Ovi uslovi prodaje definišu postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim stranicama. Isporučilac (Prodavac) je KOBEL Blu d.o.o. Herceg Novi. Kupac robe je posjetilac WebSHOP-a koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u korpu, plati platnom karticom, e-bankingom, virmanom (uplatnicom) u banci ili pošti i pošalje narudžbinu Prodavcu, ili pošalje narudžbinu, pa artikl plati pouzećem (gotovinom prilikom dostave).

Putem WebSHOP-a www.smegme.com  kupcu je omogućena kupovina svih proizvoda koji se nalaze na stranicama Prodavca.
Cijene su sa uračunatim PDV-om.
Valuta je Euro (EUR).
Istaknute cijene u WebSHOP-u važe isključivo za kupovinu putem interneta.

NARUČIVANJE
Proizvodi se naručuju putem korpe i neopozivi su. Ukoliko prodavac nije u mogućnosti da isporuči sve naručene proizvode, isporučiće raspoložive od izabranih proizvoda, a  o tome će obavjestiti Kupca e-mailom (telefonom) sa naznakom isporuke preostalih proizvoda. Sa isporukom tih proizvoda poslaće Kupcu e-mail u predviđenom roku za isporuku preostalih proizvoda.

DOSTAVA

Uslovi dostave
Naručena roba dostavlja se do ulaza u stambeni objekat. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obavezan da nosi robu do sprata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu. Roba se dostavlja u sva mjesta u Crnoj Gori. Proizvodi se šalju putem dostavne službe.
Okvirni rok isporuke je 3 radna dana. Rok počinje od trenutka kad KOBEL Blu d.o.o. Herceg Novi primi uplatu na transakcioni račun KOBEL Blu d.o.o. Herceg Novi ili kada autorizacija kreditnih kartica bude odobrena. Procjenjeno vrijeme dostave može biti i duže od naznačenog ukoliko naručeni proizvodi nisu trenutno dostupni ili ste potvrdu o online kupovini dobili u toku vikenda  ili državnih praznika. Dostava naručene robe je besplatna za sva mjesta u Crnoj Gori.

Ostali uslovi dostave:
Proizvodi će biti zapakovani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan da prilikom preuzimanja proizvoda provjeri eventualna oštećenja i odmah ih reklamira dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno da odbije da preuzme pošiljku na kojoj su vidljiva spoljna oštećenja.
Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe da potpiše otpremnicu, koju dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

PLAĆANJE

Plaćanje proizvoda na našoj internet prodavnici je moguće izvršiti na jedan od sledećih načina: platnim karticama – VISA, Maestro ili MasterCard koje podržavaju plaćanje preko Interneta. Plaćanje karticama je realizovano u saradnji sa AllSecure doo i Hipotekarnom bankom AD Podgorica i obavlja se na bezbedan i sertifikovan način preko AllSecure Paymet Gateway-a, jednostavnim unosom podataka sa platne kartice.
Ukoliko plaćate Premium MasterCard platnom karticom koju je izdala Hipotekarna banka odobrava se plaćanje do na 24 rate, bez popusta.

Nakon što se unesu podaci o kartici i potvrdi plaćanje, banka autorizuje transakciju i time je porudžbina odobrena i ulazi u dalji proces pripreme za isporuku. Iznos će biti rezervisan na vašoj kartici (računu) i neće Vam biti raspoloživ za drugu namenu.

Transkacija će biti kompletirana i iznos skinut sa vašeg računa tek kada su proizvodi pripremljeni za transport i predati kurirskoj službi. U slučaju da se plaćanje ne kompletira, odnosno iznos se ne skine sa računa do isteka 14 dana od prihvatanja Vaše porudžbine, ta porudžbenica će biti otkazana i izbrisana. Nakon isteka roka od 14 dana , novac rezervisane na Vašem računu se oslobadjaju i biće Vam ponovo na raspolaganju. Nakon toga možete ponoviti istu ili novu porudžbinu, i izvršiti plaćanje vezano za njih.

Proverite kod banke koja je karticu izdala da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.

ZAŠTITA PODATAKA PRILIKOM PLAĆANJA

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola, primenom najsavremenijih metoda tokenizacije osetljivih podataka, i u skladu sa PCI-DSS standardima. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni trgovcu.

3D Secure zaštita za sve trgovce i kupce – AllSecure Payment Gateway koristi najviše globalne standarde zaštite i privatnosti podataka. Svi trgovci koji koriste AllSecure Payment Gateway su automatski uključeni u 3D-Secure zaštitu, čime se kupcima garantuje bezbednost kupovine. Brojevi platnih kartica kupaca se ne čuvaju na sistemu trgovca a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka.

PCI DSS Standardi – AllSecure Payment Gateway se konstantno usaglašava sa svim zahtevima kartičarskih organizacija u cilju povećanja nivoa bezbednosti trgovaca i kupaca. Od 2005 godine do danas, bez prekida, sistem je sertifikovan kao PCI-DSS Level 1 što predstavlja najviši standard u industriji. PCI Data Security Standard (PCI-DSS) je norma koja definiše neophodne mere bezbednosti pri obradi, čuvanju i prenošenju osetljivih kartičarskih podataka. PCI Standardima se štite osetljivi podaci o korisniku kartice tokom celog procesa plaćanja: od momenta unosa podataka na prodajnom mestu trgovca, tokom komunikacija između trgovca i relevantnih banaka i kartičarskih organizacija, kao i kasnije čuvanje tih podataka.

IZJAVA O KONVERZIJI

U toku procesa naručivanja, plaćanja i potvrđivanja naručene robe sve cijene su prikazane u eurima (EUR). Ukoliko je Vaša Visa ili MasterCard kreditna kartica izdata van Crne Gore, Vaše zaduženje će biti u valuti zemlje u kojoj je Vaša kreditna kartica izdata. Konverzija iz EUR-a u valutu Vaše kreditne kartice će biti izvršena na osnovu kursa EUR-a u odnosu na valutu Vaše kreditne kartice u trenutku zaduženja, te su moguće neznatne razlike u odnosu na iznos u EUR-ima prikazan tokom procesa kupovine.
Sva plaćanja će biti obavljena u eurima ( € ). Ukoliko se plaćanje obavlja platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, iznos transakcije će biti konvertovan u lokalnu valutu korisnika kartice, prema kursu karticnih kuca Visa/Mastercard.

POVRAĆAJ SREDSTAVA

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, djelimično ili u cjelosti, a bez obzira na razlog vraćanja, KOBEL Blu d.o.o. Herceg Novi  je u obavezi da povraćaj vrši isključivo na istu karticu kojom je izvršeno plaćanje. Što znači da će banka na zahtjev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

POVRAĆAJ ROBE / REKLAMACIJE
Kupac ima pravo na reklamaciju robe u sljedećim slučajevima:
– isporuka robe koja nije naručena
– isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu
– ostali slučajevi u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.
Prodavac će odobriti povraćaj robe Kupcu nakon prijema opravdane reklamacije e-mailom ili pismeno, sa instrukcijama za povrat robe. U slučaju nemogućnosti zamjene proizvoda, Prodavac će nadoknaditi Kupcu njegove troškove povrata robe i vrijednost robe koju nije više u mogućnosti  da isporuči. U slučaju povrata robe koji nije nastao propustom Prodavca, kupac snosi sve manipulativne troškove koji su nastali. U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača za svaku kupovinu putem interneta kupac ima pravo na jednostrani raskid Ugovora u roku od 14 dana o dana preuzimanja. Prilikom jednostranog raskida Ugovora neophodno je slijedeće: popunite i pošaljite Obrazac za jednostrani raskid Ugovora na reklamacije@smegme.com i nakon naše potvrde o prijemu popunjenog obrasca, pošaljite popunjen Obrazac sa kompletnim proizvodom i računom na adresu:  KOBEL Blu d.o.o.; Sutorina bb; ME-85347 Herceg Novi
Uz proizvod obavezno pošaljite i neoštećenu ambalažu proizvoda. Troškove transporta prilikom Jednostranog raskida Ugovora snosi kupac. Ukoliko neki od gore navedenih zahtjeva ne bude ispunjen nećemo biti u mogućnosti da Vam prihvatimo zahtjev. KOBEL Blu d.o.o. Herceg Novi će najkasnije u roku od 30 (trideset) dana od prijema izjave o jednostranom raskidu Korisniku vratiti iznos koji je primio po osnovu narudžbine/maloprodajnog računa.

Privatnost podataka

KOBEL Blu d.o.o. Herceg Novi obavezuje se da  pruži zaštitu ličnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su potrebni za ispunjenje naših obaveza; informiše kupce o načinu korišćenja prikupljenih podataka, redovno daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi zaposleni KOBEL Blu d.o.o. Herceg Novi i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.